Voorbeelden tuinontwerpen

Maatwerk

Het maken van een tuinontwerp is maatwerk. Ook al is er gekozen voor een bepaalde tuinstijl, toch geven je levensstijl, het karakter van het huis en de omgeving de tuin een eigen identiteit. Een eigen karakter dat er tezamen met je wensen en het beschikbare budget voor zorgt dat ieder tuinontwerp op zichzelf staat en dus maatwerk is.

Tuinstijl

Er zijn veel verschillende tuinstijlen, van landelijk tot modern en formeel minimalistisch. Met een tuinstijl geef je de tuin een bepaalde sfeer en uitstraling. De tuinstijl is een weerspiegeling van je persoonlijke smaak en beïnvloedt voor een groot deel de inrichting van de tuin.
Het is een kunst om de essentie uit de tuinstijl te halen die aansluit bij je smaak, het huis en de omgeving en dit te vertalen naar een goed tuinontwerp. Mede doordat de sfeer, vormgeving en materialen in de tuin moeten passen bij je levensstijl. Maar wel zo dat de tuin een geheel vormt, in ‘stijl’.

Voorbeeld tuinontwerpen

De ontwerpvoorbeelden kleine tuin, moderne tuin en natuurlijke tuin zijn voorbeelden van door mij gemaakte ontwerpen. Ze laten zien dat ondanks dat de tuinen eenzelfde basis hebben ze toch verschillend zijn. Dat ze een eigen identiteit en uitstraling hebben. Het zijn voorbeelden van maatwerk.
De voorbeelden geven een beeld van mijn ontwerpstijl en kunnen tevens een inspiratiebron zijn voor als je zelf aan de slag gaat met het maken van een tuinontwerp.

Wil je meer informatie over de voorbeelden of wil je weten welke tuinstijl bij jou past, vraag dan tuinadvies op maat aan of neem contact op.