Een tuinontwerp is een handig hulpmiddel als je een compleet nieuwe tuin wilt of een gedeelte van je tuin wil veranderen. Het is een plattegrond met de indeling en vormgeving van de tuin zoals je deze wilt gaan inrichten.
De tekening laat zien waar bijvoorbeeld het terras komt en of dit rond, vierkant of nog anders van vorm is. Het tuinontwerp geeft je houvast tijdens het aanleggen.

Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp

Een goed ontworpen tuin is geheel afgestemd op je eigen levensstijl, het huis en de omgeving. De uiteindelijke tuin verbetert het woongenot en kan een waardevermeerdering voor het huis betekenen.
Om een goede indeling van de tuin te krijgen moet je rekening houden met een aantal zaken. In de eerste plaats zijn dat de tuinwensen. Daarnaast spelen ook het karakter van het huis en de omgeving een grote rol. Bovendien zijn de zon- en schaduwval en bodem- en materiaaleigenschappen van belang voor het plaatsen van de diverse elementen. Tenslotte slaat een goed ontwerp acht op de loop- en zichtlijnen van en naar zowel het huis als de omgeving.

Hoe kan ik helpen?

Het maken van een goed tuinontwerp is niet gemakkelijk. Het vraagt creativiteit, ruimtelijk inzicht en theoretische kennis. Wil je dat het eindresultaat naar wens is, dan kun je de kennis en kunde van een specialist inschakelen. Ik sta klaar om je te voorzien van een professioneel tuinontwerp. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Tuinontwerp