Tuinadvies

Er komt heel wat kijken bij het veranderen of vernieuwen van je tuin. Je stelt een wensenlijst samen en gaat op zoek naar een tuinstijl die past bij je levensstijl, het huis en de omgeving van het huis. De volgende stap is het maken van een tuinontwerp. Hierop volgen de voorbereidingen voor de uiteindelijke aanleg met een matenplan, beplantingsplan, werkomschrijving en detailtekeningen. De laatste stap naar je eigen paradijs is de tuinaanleg zelf.

Tuinadvies op maat

Je kunt zelf met deze stappen aan de slag gaan, maar je kunt ook een professional in de hand nemen. Deze kan je helpen bij het gehele proces of slechts bij de zaken waar je tegenaan loopt. Wat de beste aanpak is en welke stappen nodig zijn om je tuin aan te passen is afhankelijk van de wensen. Met een tuinadvies op maat kan ik je helpen met je kleine of grote tuinvraag. Ik kom dan bij je thuis om je tijdens een gesprek van ongeveer 2,5 uur verder op weg te helpen.

De mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden. Allereerst kan ik je advies geven over de aanpak van het veranderen of vernieuwen van je tuin en kunnen we ontdekken welke tuinstijl bij je past. Ten tweede kan ik meekijken naar een tuinontwerp dat je zelf hebt gemaakt of hebt laten maken. Ten derde is het mogelijk tijdens het gesprek samen een tuinschets te maken. Deze ruwe schets kun je later zelf aanpassen tot het tuinontwerp. Ten vierde kunnen we het adviesgesprek inzetten als je wil weten welke plantensoorten je in je bestaande of nieuwe tuin kunt toepassen. Ten vijfde kan ik je adviseren omtrent de aanleg of de voorbereiding daarvan. Tenslotte valt ook advisering tijdens de aanleg onder tuinadvies op maat. Als je zelf aan de slag gaat, maar ook wanneer je de aanleg door een hovenier laat uitvoeren.

Kortom, een tuinadvies op maat biedt vele mogelijkheden voor kleine en grote tuinvragen. Neem contact met mij op voor meer informatie.