Hovenier

Zelf de tuin aanleggen is geen gemakkelijke opgave. Het vergt zowel tijd als kennis. Een hovenier kan de tuin vakkundig voor je aanleggen en staat garant voor een goede kwaliteit.

Gedeeltelijk of geheel door een hovenier

Je kunt de tuinaanleg helemaal of gedeeltelijk aan een hovenier uitbesteden. Sommige werkzaamheden kun je zelf en bij andere heb je hulp nodig. Het bestraten van terrassen en paden bijvoorbeeld vergt het juiste materialen en is vakkundig werk. Je kunt er dan ook voor kiezen alleen dit deel aan een hovenier uit te besteden.

Wil je zeker zijn van een mooi eindresultaat dan kun je de tuinaanleg geheel aan een hovenier overlaten. Zonder zelf een schop in de grond te steken kun je dan genieten van een perfect afgewerkt resultaat.

De hovenier kan in principe al aan de slag met het tuinontwerp. Het ontwerp alleen geeft echter geen garantie dat hij de tuin geheel naar jouw wensen aanlegt. Een matenplan, beplantingsplan, detailtekeningen en een werkomschrijving vertalen je wensen tot in detail. Op die manier kan hij het ontwerp precies zo uitvoeren als de bedoeling is. Om er op toe te zien dat de hovenier ook volgens de tekeningen en omschrijvingen werkt, kun je gebruik maken van begeleiding tijdens de aanlegwerkzaamheden.

De aanpak

Of je de tuinaanleg gedeeltelijk of geheel door een hovenier laat uitvoeren is afhankelijk van het tuinontwerp, de voorbereiding, je eigen capaciteiten en de financiële mogelijkheden. Je kunt mij inschakelen voor een passend advies, de selectie van een hovenier en de begeleiding van de aanleg. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.