Tuinaanleg

Als het tuinontwerp klaar is, kan de tuinaanleg beginnen. Je kunt zelf de tuin aanleggen of dit aan een hovenier overlaten.

Zelf doen of door een hovenier inschakelen?

Zelf je tuinaanleg verzorgen is een klus die veel plezier en voldoening kan opleveren. Voor een goed resultaat dat jarenlang meegaat, dien je wel te beschikken over voldoende kennis van de bodem, metsel- en timmerwerk, bestraten en het aanleggen van elektra.
Je kunt de aanleg ook gedeeltelijk of helemaal door een hovenier laten uitvoeren. Je bent dan verzekerd van een kwalitatief goed afgewerkt resultaat. Bovendien hoef je zelf de handen niet uit de mouwen te steken. Het brengt daarentegen wel een hoger kostenplaatje met zich mee.

De voorbereiding

Het tuinontwerp is een praktisch hulpmiddel bij het aanleggen van de tuin. De kwaliteit van het eindresultaat is echter afhankelijk van de voorbereiding. Voordat je met de aanleg begint, maak je een plan van aanpak en uitvoeringstekeningen. Maak je gebruik van een hovenier, dan heeft deze dergelijke gegevens nodig.
In deze context kan ik veel voor je betekenen. Ik denk met je mee over de aanpak en maak tekeningen, zoals een matenplan voor het uitzetten van de tuin. Als er bouwkundige elementen in het tuinontwerp staan, kan ik bovendien detailtekeningen verzorgen, die laten zien hoe ze gemaakt kunnen worden. Daarnaast kan ik een beplantingsplan verzorgen om het beplanten soepel en doordacht te laten verlopen. Tevens vervaardig ik werkomschrijvingen die de werkzaamheden en de materialen beschrijven.
Met deze tekeningen, plannen en het tuinontwerp kun je offertes bij hoveniers aanvragen.

Welke tekeningen en omschrijvingen je nodig hebt is afhankelijk van het tuinontwerp en de benodigde werkzaamheden. Neem contact op voor advies over de voorbereiding en de aanleg. Wil je graag een aantal offertes om prijzen te vergelijken? Dan kan ik die voor je aanvragen. Informeer naar de mogelijkheden.