Levensstijl als inspiratiebron

Steeds meer wordt de tuin als een verlengstuk van de woning gezien. Een buitenkamer om in te wonen. Waar we in de ochtendzon ontbijten, de kinderen spelen, ons avondeten bereiden en na zonsondergang onder het genot van een drankje genieten van de rust.
De tuin maakt deel uit van onze leefwijze en is een naar eigen smaak ingerichte plek waar we ons prettig voelen. Dit kun je bereiken door je levensstijl als inspiratiebron te gebruiken.

Levensstijl

Je levensstijl is de manier waarop je leeft en wordt bepaald door je interesses, activiteiten en favoriete kleuren, materialen en vormen. Je levensstijl is je persoonlijke smaak en is onder andere te herkennen in het gebruik en de inrichting van je huis. Het interieur is dan ook een goede inspiratiebron voor de vormgeving, sfeer en indeling van de tuin. Om de tuin naar eigen smaak in te richten.

Om een voorbeeld te geven

Je bent een gezelligheidsmens en houdt er van om mensen uit te nodigen. Je favoriete plekken in huis zijn de leefkeuken met een grote eettafel en comfortabele stoelen, en de sfeervol ingerichte woonkamer.
Zodra het weer het toe laat kun je met de gasten binnen voor buiten verruilen. Een groot terras met zitgelegenheid in de zon en schaduw, verlichting, accessoires en eventueel met buitenkeuken maakt van de tuin een leefkeuken of woonkamer in de buitenlucht.

Samengevat

Een tuin als buitenkamer naar eigen smaak sluit aan bij je levensstijl. Je levensstijl kun je onder andere herkennen aan het gebruik en de inrichting van je huis, dat je als inspiratiebron bij het maken van het tuinontwerp kunt gebruiken.
Neem contact op voor meer informatie of vraag een tuinadvies op maat aan als je hulp nodig hebt bij het ontdekken van je levensstijl.