Het maken van een goed eigen ontwerp is niet voor iedereen weggelegd. Een professioneel tuinontwerp laten maken biedt de uitkomst.

Professioneel tuinontwerp

Doelgericht

Bij het maken van een tuinontwerp houd ik onder andere rekening met hoe jij je tuin wil hebben, wat je budget en onderhoudseisen zijn, met de grootte, vorm en kenmerken van de tuin, met de stijl van het huis en met het ruimtelijk effect. Met het ontwerp vertaal ik je wensen naar de realiteit.
Mijn doel is het maken van een tuin met een functionele indeling, waarbij de vormgeving het karakter van jou, het huis en de omgeving weerspiegelt. De uiteindelijk gerealiseerde tuin moet een plek zijn om in te leven, in weg te dromen en het besef van tijd te verliezen.

Professioneel tuinontwerp

Een tuinontwerp bestaat uit twee schetsontwerpen, een definitief schetsontwerp en een definitief ontwerp. Een schetsontwerp is een eerste vertaalslag van de wensen naar een eenvoudige indelingstekening zonder materiaaldetails. De twee tuinschetsen die ik maak bespreken we samen bij je thuis. Op basis daarvan maak je een keuze uit de twee ontwerpen of een combinatie daarvan. Ook bespreken we eventuele aanpassingen.
Deze informatie gebruik ik om het definitieve schetsontwerp te maken. Met het definitieve schetsontwerp kun je de tuinmaterialen gaan uitzoeken. De gekozen materialen bepalen de uiteindelijke vormgeving en indeling van de tuin. Dit geef ik weer in het definitieve ontwerp.
Het definitieve ontwerp geeft je houvast als je zelf de tuinaanleg gaat doen of als je dit aan een hovenier uitbesteedt. Daarnaast kun je er prijzen mee opvragen en materialen mee bestellen.

De voorbeelden van tuinontwerpen geven je een indruk van eerder door mij gemaakte tuinontwerpen en eventuele uitvoeringen daarvan.

Wil je meer informatie over een professioneel tuinontwerp? Neem dan contact op.